Webstats4U - Free web site statistics
Personal homepage website counter
Free counter

تحليل بازار فاركس

Thursday, April 20, 2006

ضعف دلار براي سومين روز پياپي

براي سومين روز پياپي دلار در برابر يورو و پوند ضعيف شد .
مهمترين خبر ديروز اعلام شاخص CPI امريكا بود كه كمي بهتر از حد انتظار ظاهر شد . ماه پيش اين شاخص 0.1 بود كه براي ماه مارس اين عدد به 0.4 رسيد و اين در شرايطي بود كه ماركت نيز انتظار همين عدد را داشت اما شاخص Core CPI كه به نوعي مهمتر از CPI است و شاخص مورد علاقه FED محسوب مي شود هم از ماه پيش قوي تر بود و هم از سطح انتظار بازار .
براي ماه فوريه اين شاخص 0.1 را ثبت كرده بود و براي ماه مارس انتظار داشتين به 0.2 افزايش پيدا كند اما كمي بيشتر بود و عدد 0.3 را ثبت كرد . بعد از اعلام اين خبر دلار قوي شد و EUR/USD تا خط ساپورت 1.2282 پايين آمد اما قادر به شكستن اين خط نشد و مجددا تا 1.2394 بالا رفت .

شاخص CPI بهترين نشانگر تورم است و بالا رفتن آن نشاندهنده بالا رفتن تورم مي باشد .بالا رفتن تورم نيز به نوبه خود فشار را براي افزايش نرخ بهره براي كنترل تورم بالا مي برد و بنا براين بالا رفتن CPI باعث قوي شدن ارز مي شود (اين قانون كلي است و براي تمامي كشورها صادق است) و ديروز هم دلار به همين دليل بعد از اعلام اين خبر قوي شد اما از ضعيف شدن مجدد آن مي توان اينگونه استنباط كرد كه اولا عدد نهايي خيلي هم از عددي كه بازار انتظارش را داشت قوي تر نبود و در ثاني در شرايطي كه مقامات FED مستقيما اشاره به نزديك بودن پايا ن افزايش نرخ بهره كرده اند ظاهرا بازي گران ماركت توجه خيلي زيادي به اعداد و ارقام نمي كنند و قوي شدن دلار بعد از اعلام CPI را بايد به حساب يك شوك گذاشت (اين موج تنها 1 ساعت دوام داشت) و نمي توان آنرا به عنوان عاملي براي قوت دلار در آينده به حساب آورد .

مسئله اي كه اشاره به آن خالي از لطف نيست اينست كه بايد توجه داشت كه در چه شرايطي بازار وابسته به اعداد است و در چه شرايطي اينگونه نيست (data dependent) . هنگامي اعداد و ارقام و شاخصها از اهميت فوق العاده اي بر خوردارند كه بازي گران ماركت از تصميم احتمالي مقامات بانك مركزي بي خبرند و نمي دانند در سر آنها چه مي گذرد . معمولا اين اتفاق زماني مي افتد كه خود مقامات بانك مركزي هم تصميم قاطع و مشخصي نسبت به آينده نرخ بهره ندارند و به نظاره گر اعداد و ارقام نشسته اند اما زماني كه معامله گران از تصميم نهايي مقامات تصميم گيرنده مطمئن مي شوند ديگر اعداد و ارقام اهميت گذشته را ندارند .
در اين هفته نيز به دليل اعلام جزييات جلسه پيشين FOMC و ايجاد اين ذهنيت در معامله گران كه تنها يك و شايد دو پله ديگر افزايش براي نرخ بهره امريكا داشته باشيم اهميت CPI به نوعي كاسته شد و قوي تر از انتظار اعلام شدن آن تنها يك موج تصحيحي كوچك در بازار براه انداخت .

در دو روز پاياني هفته خبر چندان مهمي نداريم و به احتما بسيار قوي ماركت فاز خود را عوض نخواهد كرد (منظور اين نيست كه ترند عوض نمي شود ) و دلار كماكان جنگ رواني را واگذار كرده اما پاره اي ملاحظات تكنيكي و نبودن خبر خيلي مهمي در روزهاي پاياني هفته احتمالا موجب خواهد شد تا بازار كمي استراحت كند و احتمال ايجاد يك موج تصحيحي بسيار است .

همانطور كه در شكل مي بينيد نمودار EUR/USD به ترند لاين بسيار مهمي برخورد كرده و احتمال بازگشت بسيار است .
تا اين لحظه ساپورت 1.2330 شكسته شده و احتمال حركت به سوي 1.2282 بسيار است و در صورتي كه نمودار قيمت آنرا هم بشكند ساپورت بعدي 1.2220 است و پايينتر از آن رفتن به نظر من بسيار بعيد است .

اين نكته را بايد اضاف كنم كه در صورت عملي شدن اين سناريو باز هم در عوامل فاندامنتالي موثر بر ضعف اخير دلار تاثيري نخواهد گذاشت و اين موج احتمالي صرفا يك موج تصحيحي است و كماكان دلار در موضع ضعف قرار دارد .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home