Webstats4U - Free web site statistics
Personal homepage website counter
Free counter

تحليل بازار فاركس

Wednesday, May 17, 2006

اخبار ضعيف از اقتصاد امريكا

دلار سرانجام پس از چهار هفته سقوط پي در پي در برابر يورو و ين و پس از 6 هفته سقوط در برابر پوند روز دوشنبه پانزدهم مي مقدار كمي از ضرر ها را جبران كرد و نسبتا قوي شد .
بازگشت روز دوشنبه صرفا دلايل تكنيكي داشت و علت اصلي آن خسته شدن بازار از سقوط شديد دلار در هفته هاي گذشته بود و معامله گران تصميم گرفتند مقداري از سود هاي خود را نقد كنند و به اصطلاح كسب سود (Profit taking) كنند تا جاييكه دلار در برابر يورو چيزي در حدود 200 واحد (PIP) تقويت شد .
شدت علاقه بازيگران بازار به حدي بود كه حتي ضعيف تر از حد انتظار ظاهر شدن خالص خريد اوراق بهادار امريكا توسط خارجيها(Net Foreign Security Purchase) را ناديده گرفتند و به تقويت كردن دلار ادامه دادند.
عموم اقتصاددانان انتظار داشتند تا NFSP در حدود 80 ميليلرد دلار اعلام شود اما اين عدد 69.8 ميليارد دلار اعلام شد كه در شرايط عادي به ضرر دلار است اما بدليل عطش شديد بازار به كسب سود اين ضعف ناديده گرفته شد .از دلايل ديگر اين چشم پوشي بالاتر بودن اين عدد از كسري تجاري امريكا بود كه به نوعي نگراني بازار از تراز تجاري منفي امريكا را مرتفع مي كرد .
بعد از صعود شديد دلار در برابر اكثر ارزهاي اصلي در روز دوشنبه بازار به انتظار ديگر شاخصهاي حياتي امريكا در روز سه شنبه نشست و بسياري اميد آن داشتند كه با مثبت اعلام شدن اين شاخصها دلار به صعود خود ادامه دهد و بعد از چندين هفته سقوط يك موج تصحيحي بلند آغاز شود اما حداقل در روز سه شنبه اين اتفاق نيافتاد و شاخص بهاي توليد كننده(Producer Price Index) كه جزء مهمترين شاخصهاي تورمي ايالات متحده است ضعيف تر از حد انتظار ظاهر شد .
اگرچه تيتر اصلي اين شاخص رشد داشت و از 0.8 درصد ماه قبل به 0.9 درصر افزايش يافت اما خالص بهاي توليد كننده كه دو عامل انرژي و غذا را شامل نمي شود از 0.2 در صد به 0.1 درصد سقوط كرد و به همين دليل طرفداران دلار(Dollar bull) بعد از اعلام اين خبر از افزايش تورم در ايالات متحده نا اميد شدند و دلار مجددا در برابر ارزهاي اصلي تضعيف شد .
در شرايطي شاخص بهاي توليد كننده (PPI) ضعيفتر از حد انتظار ظاهر شد كه فدرال رزرو (بانك مركزي امريكا ) برنامه تند و تيزي براي افزايش نرخ بهره ندارد و به اعتقاد بسياري از كارشناسان در جلسه بعدي اين نهاد كه در ماه ژوئن برگزار مي شود نرخ بهره امريكا در عدد 5.00 ثابت باقي خواهد ماند . ضعيفتر از حد انتظار اعلام شدن شاخصهاي اقتصادي امريكا منجمله PPI اين اجازه را به فدرال رزرو (FED) مي دهد تا با اطمينان بيشتري نرخ بهره را ثابت نگاه دارد و حداقل براي مدتي موتور افزايش نرخ بهره را در كه در دو سال گذشته بشدت فعال بوده را خاموش كند .
علاوه بر ضعيف بودن شاخص PPI كه نمايانگر تورم موجود است اخبار مربوط به بازار مسكن امريكا نيز در يكي دو روز گذشته چندان مساعد نبوده و ميزان شروع به ساختن خانه (Housing Start ) و مجوز براي ساخت مسكن (Building permit) هردو ضعيفتر از حد انتظار اعلام شدند .
Housing start از 1996000 به 1846000 سقوط كرد و Building Permit از 2097000 به 1984000 واحد سقوط كرد كه نشانه خوبي براي بازار مسكن امريكا محسوب نمي شود . بازار مسكن از اركان مهم اقتصاد ايالات متحده محسوب مي شود و بسياري اعتقاد دارند با بالارفتن نرخ بهره كه موجب بالا رفتن نرخ باز پس دادن وامهاي مسكن شده مصرف كنندگان امريكايي علاقه كمتري به خريد خانه از خود نشان مي دهند و مدتي است كه نشانه هايي دال بر كاهش رونق بازار مسكن ديده شده بطوريكه بن برنانكي رئيس بانك مركزي امريكا (FED) از كاهش تدريجي رونق اين بازار خبر داده است اما بسياري از كارشناسان اعتقاد دارند كه لغت كاهش تدريجي بسيار خوشبينانه است و كلمه سقوط به انتظار وضعيت مسكن در ايالات متحده نشسته است .
اگرچه تا كنون نشانه هاي بسيار محكم از سقوط ديده نشده اما در صورت رخ دادن حتي كاهش تدريجي در رونق بخش مسكن اقتصاد امريكا فدرال رزرو بهانه بسيار خوبي براي متوقف كردن نرخ بهره خواهد داشت و در شرايطي كه ديگر بانكهاي مركزي كشور هاي پيشرفته جهان مثل بانك مركزي ژاپن (BOJ) , بانك مركزي انگليس (BOE) , بانك مركزي اروپا (ECB) افزايش را در دستور كار خود در رابطه با نرخ بهره دارند چشم انداز دلار كماكان چندان خوشايند نيست .

با اينحال در ميان خبرهاي نه چندان رضايت بخشي كه در اين روزها از اقتصاد ايالات متحده بگوش مي رسيد شاخص توليدات صنعتي (Industrial production ) نسبتا قوي اعلام شد و در شرايطي كه بازيگران بازار انتظار 0.3 در صد افزايش را داشتند اين شاخص 0.8 درصد رشد كرد كه به نوعي نشاندهنده سلامت نسبي بخش صنعت در امريكا است .

امروز ساعت 4:00 بعد از ظهر به وقت تهران شاخص CPI امريكا اعلام مي شود كه بسيار حائز اهميت است . اين شاخص نيز همانند PPI جزء شاخصهاي تورمي است و اهميت آن نيز بسيار بيشتر است .
با توجه با واكنش بازار به PPI مشخص مي شود كه بازيگران بازار نسبت به وضعيت تورم در امريكا بسيار حساس هستند و با توجه به اينكه Core CPI جزء شاخصهاي مورد علاقه FED است تغييرات در اين عدد تاثر مهمي در رفتا امروز دلار خواهد گذاشت .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home