
بالا خره جلسه FOMC هم آمد و رفت .
اين جلسه يكي از وقايع مهم بازار فاركس محسوب مي شود و قاطعانه مي توان گفت كه امواج سهمگيني ناشي از اين جاسه در فاركس بوجود مي آيد .
ديروز (البته براي ما ديشب) اولين جلسه اي بود كه برنانكي رهبري اين جلسه را به عهده مي گرفت .در زمان رياست گرينسپن اين سخن طنز گونه در ماركت شنيده مي شد كه گرينسپن قبل از جلسه گزارش را مي نويسد و فقط اعضا آنرا امضا ميكنند . اگرچه اين مسئله حالت طنز دارد اما واقعيت امر آنست كه وضعيت اگرچه عينا همينگونه نبود اما تلويحا سناريو به همين صورت اجرا مي شد .بخاطر شخصيت و اعتبار قوي آلن گرينسپن (مردي كه 18 سال رياست FED را بر عهده داشت) تقريبا حرف او حرف اول و آخر بود .
اما در مورد بن برنانكي رييس تازه كار FED داستان اينگونه نيست و اعضا نيز اعتبار خاص خود را دارند .
به همين علت وقتي كه ديروزرييس و اعضا FED به اتفاق آرا تصميم به افزليش نرخ بهره ايالات متحده براي پانزدهمين مرتبه پياپي و رساندن آن به 4.75 گرفتند و در كنار آن بيانيه اميد وار كننده اي صادر كردند دلار بشدت قوي شد و ظرف 10 دقيقه 70 پيپ در برابر يورو قوي شد .
0.25 افزايش نرخ بهره چيزي بود كه همه انتظار آن را داشتند و اين دلار را قوي نكرد بلكه جملاتي كه در بيانيه مقامات FED ديده مي شد طرفداران دلار را بسيار خوشحال كرد .
عين عبارت اين است :
some further policy firming may be needed to keep the risks to the attainment of both sustainable economic growth and price stability roughly in balance
مقامات فدرال رزرو اعتقاد دارند كه چند (SOME) دفعه افزايش ديگر براي نرخ بهره لازم است تا تورم مهار شود .
از لابلاي گزارش اينطور مي توان نتيجه گرفت كه مقامات FED از پيشرفت اقتصادي در ايالات متحده راضي هستند و نگراني آنها از بابت تورم جدي تر است بنابراين ماركت كه تا قبل از اين با احتمال بالا از يك پله (0.25) افزايش نرخ بهره در جلسه ماه مي صحبت ميكرد هم اكنون به قطعيت رسيده كه بعد از جلسه ماه مي نرخ بهره امريكا 5.00 خواهد بود و هم اكنون با احتمال قابل قبولي از 5.25 بعد از جلسه ماه ژوئن صحبت مي شود .
اين زمزمه ها و احتمال دادن ها ديروز دلار را قوي كرد .قبل از اينكه به ادامه بحث بپردازيم اجازه بدهيد نگاهي اجمالي به چند جلسه اخير FED بياندازيم تا شايد روند تفكر مقامات اين نهاد بسيار مهم در فاركس را بهتر در يابيم .
در شكل زير زمان جلسات FED از ماه دسامبر تا كنون علامت زده شده .علت اينكه ماه دسامبر را انتخاب كردم اينست كه از آن زمان FED وارد فاز جديدي شد و در واقع از جلسه 13 دسامبر بود كه بحث به پايان رسيدن دوران افزايش نرخ بهره امريكا آغاز شد .
1- جلسه ماه دسامبر : در اين جلسه براي اولين بار زمزمه هايي از پايان دوران افزايش نرخ بهره امريكا مطرح شد و همين زمزمه ها دلار را ضعيف كرد .
2- جلسه ماه ژانويه : در اين جلسه صراحتا اعلام شد كه ديگر نيازي به افزايشهاي تند وتيز نيست و ماركت مطمئن شد كه ديگر به قله نزديك مي شود .
3- بعد از جلسات اول و دوم دلار ضعيف شد و به نوعي ماركت با اين مسئله كه ديگر نبايد انتظار خيلي زيادي از FED داشته باشد كنار آمد بنابراين از اينجا به بعد مي بينيم كه بازي به نوعي وارونه شد و در جلسه 31 ژانويه كه آخرين جلسه اي بود كه گرينسپن رياست آنرا به عهده مي گرفت اگرچه حرف جدي زده نشد اما از آنجايي كه اعداد و ارقام و شاخصهاي قبلي امريكا قابل قبول بودند دلار بصورت ملايم قوي شد .
4- راجع به جلسه ديروز هم كه صحبت كرديم .
به نوعي مي توان اينگونه نتيجه گرفت كه فاز ماركت و سطح انتظاراتش از FED در حال عوض شدن است .
قوي بودن شاخصهاي اقتصادي امريكا (البته به غير از داستان بازار مسكن ) باعث شده تا در عين حال كه نبايد انتظار افزايشهاي تند وتيز و پي در پي سال 2005 را داشته باشيم اما چندان هم نبايد از ادامه افزايش نرخ بهره نا اميد بود .
در واقع همانطور كه بارها و بارها خود مقامات FED هم اشاره كرده اند تصميمگيران بانك مركزي ديگر از قبل برنامه قاطعي براي افزايش يا كاهش نرخ ندارند و data dependent هستند .
و بر اساس شرايط و حقايق بازار عمل خواهند كرد . اما گزارش ديروز فدرال رزرو نشان داد كه آنها نمي خواهند دستهاي خود را براي افزايش نرخ بهره ببندد و در ها را باز خواهند گذاشت و به تماشاي اعداد خواهند نشست .
0 Comments:
Post a Comment
<< Home